Haber

Almanya’da Şii cemaatine ait 54 cami derneğine polis baskını

Almanya’da polisin Şii cemaatine ait 54 cami derneği binasına baskın düzenlediği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Hamburg İslam Merkezi (İZH)” ve diğer bağlı kuruluşlarda anayasal düzene aykırı hareket ettiği şüphesiyle soruşturma başlatıldığı ve 7 federal eyalette 54 mülkte arama yapıldığı belirtildi.

Açıklamada İZH’nin faaliyetlerinin, Almanya’da anayasal düzeni ihlal ettiğinden şüphelenilen İran’ın devrimci konseptini ve uluslararası anlayış fikrini yaymayı amaçladığı ileri sürüldü.

Açıklamada, güvenlik yetkililerinin İZH’nin Lübnan Hizbullahı’nın faaliyetlerini desteklediği yönündeki iddialarının da araştırıldığı bildirilirken, grubun terör örgütü olarak sınıflandırıldığı ve faaliyetlerinin Almanya’da yasaklandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, sabah saatlerinde yaklaşık 500 polisin katıldığı baskınlarda incelenmek üzere elektronik cihaz ve belgelere el konulduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İçişleri Bakanı Nancy Faeser, şu ifadeleri kullandı:

“Genel olarak radikal propagandaya, Yahudi karşıtı ve İsrail karşıtı kışkırtmaya, özellikle de birçok Yahudi’nin kendisini tehdit altında hissettiği bu dönemde hoşgörü göstermiyoruz. Şu anda son derece dikkatli olmamız ve sert önlemler almamız gerekiyor. Bu nedenle kararlı bir şekilde araştırıyoruz. herhangi bir haklı şüphe var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu